Schaken in Waregem

Zoek je een nieuwe hobby en heb je zin om te leren schaken ?

Kan je schaken maar wil je dit graag tegen andere spelers doen ?

Kom dan zeker eens langs bij de Waregemse schaakvereniging Luctor et Emergo !

Elke vrijdagavond gaan er in de vergaderzaal van De Treffer (zwembad Waregem, Meersstraat 5) lessen voor kinderen en volwassenen door vanaf 17u30 en 18u30. Vanaf 20u15 spelen de competitieschakers vervolgens een schaakpartij of wordt er een tornooi georganiseerd.

Dit jaar starten we onze interne competitie met 41 deelnemers. Daarnaast zullen we in de nationale interclubs aantreden met 4 ploegen.

Door elke vrijdagavond diverse schaakactiviteiten te organiseren en daarnaast deel te nemen aan interclubs en tornooien, zorgen we ervoor dat elke schaakliefhebber ruim aan bod komt.

Schaaklessen voor jeugd en volwassenen

Schaakclub Luctor et Emergo Waregem organiseert komend seizoen schaaklessen voor kinderen en volwassenen. Niet alleen draagt het schaakspel bij tot de algemene en strategische ontwikkeling van een kind, bovendien is dit ook een aangename en leuke ontspanning.

De schaaklessen zelf gaan door op vrijdagavond van 17u30 tot 18u30 voor beginnende schakers en van 18u30 tot 20u00 voor de gevorderde jeugdschakers in de vergaderzaal van De Treffer. In elke les wordt er op een speelse en educatieve manier uitleg gegeven over een schaakthema, worden hierop vervolgens oefeningen gemaakt en wordt afgesloten met een schaakpartij tegen een andere leerling.

Er wordt les gegeven in verschillende groepen, die onderverdeeld worden naargelang de schaaksterkte van het kind. De laagste groep zijn schakertjes die geen kennis hebben van het schaakspel, maar dit wensen te leren.

Gedurende het schaakseizoen worden vier schaaktornooien voor jeugdspelers in onze kalender ingepland. We organiseren ook ons eigen jeugdschaaktornooi ’T PEERD VAN WAREGEM.

Ook voor de volwassenen is er mogelijkheid om te leren schaken. Deze lessen gaan door op vrijdagavond van 18u30 tot 20u in de vergaderzaal van De Treffer. We richten ons hierbij op volwassenen die nog niet kunnen schaken, maar dit wel willen leren.

Heb je interesse ? Kom dan eens langs op onze opendeuravond op vrijdag 16 september van 18u30 tot 20u00 in De Treffer. Op vrijdag 23 september geven we dan een oefenles waarin we ook de schaaksterkte van de kinderen bepalen. Vanaf 30 september starten we definitief met schaakles.

Hebben jullie vragen of wensen jullie meer uitleg ? Neem gerust contact met Bart De Schepper, of 0492/531526.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *