Schaaklessen voor de jeugd

Op vrijdagavond organiseert de schaakclub “Luctor et Emergo Waregem” wekelijks schaaklessen. De lessen gaan door in de vergaderzaal van “De Treffer” (Meerstraat 5, Waregem).

Voor de beginnende schakers (Stap 1 en 1+) starten de lessen om 17u30 tot 18u30. Voor de meer gevorderde spelers (Stap 2 en hoger) gaan de lessen door van 18u30 – 20u00.

Voor deze schaaklessen is er geen leeftijdslimiet, maar we raden wel aan dat het kind kan lezen en schrijven. In de meeste gevallen wordt gestart met schaakles vanaf de lagere school.

Er wordt les gegeven in verschillende groepen, die onderverdeeld worden naargelang de schaaksterkte van het kind. De laagste groep zijn schakertjes die geen kennis hebben van het schaakspel, maar dit wensen te leren.

Ook voor de volwassenen is er mogelijkheid om te leren schaken. Indien er voldoende interesse is, zal er eveneens op vrijdagavond van 18u30 tot 20u00 les gegeven worden. We richten ons hierbij op volwassenen die nog niet kunnen schaken, maar dit wel willen leren.

Heb je interesse ? Kom dan eens langs op onze opendeuravond op vrijdag 17 september van 18u30 tot 20u00 in De Treffer. Op vrijdag 24 september geven we dan een oefenles waarin we ook de schaaksterkte van de kinderen bepalen. Vanaf 2 oktober starten we definitief met de schaakles.

Hebben jullie vragen, wensen jullie meer uitleg of zoeken jullie een schaakclub ? Neem gerust contact met Bart De Schepper, of 0492/531526.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *