Interclub seizoen 2022-2023 van start gegaan

Net zoals elk jaar doet onze club mee aan de nationale interclub, dit jaar met 4 ploegen. Vorige zondag was de eerste ronde, er kwamen ploegen van Ieper, Deinze en Gent naar Waregem.

Ploeg 1 heeft vlot gewonnen van Ieper 1. Thomas won op het eerste bord, maar was zelf niet tevreden en beschreef zijn partij als ‘degene die de voorlaatste fout maakt wint’. Koen ging voor een Benko-gambiet en ging in het middenspel voor herhaling van zetten en dus remise. Lowie wist met een dame en toren door te breken op de h-lijn waardoor hij materiaal won en daarna ook de partij. Bart kwam na een evenwichtige partij in een toren-eindspel met remise als gevolg. Pepijn had een eindspel met 2 lopers tegen een toren en wist na dik 5 uur uiteindelijk te winnen. Niel stond beter in de het middenspel maar kon dit niet vasthouden tot het einde en haalde een remise.

Waregem 1 – Ieper 1: 4.5-1.5

Ploeg 2 had het iets moeilijker en verloor nipt van Ieper 2. Herman had het moeilijk, zijn tegenstander kwam gevaarlijk snel oprukken met de c- en d-pion en Herman moest uiteindelijk het onderspit delven. Het 2de bord van Ieper kwam niet opdagen, hierdoor heeft Luc een forfait gekregen. Op bord 3 speelde Wim een evenwichtige partij die in remise eindigde. Konrad speelde zijn eerste interclubpartij. Hij offerde een stuk voor een veelbelovende aanval op de witte koning, maar kon dit jammergenoeg niet omzetten in winst.

Waregem 2 – Ieper 2: 1.5-2.5

Onze 3de ploeg kreeg het jeugdige Deinze 2 over de vloer . Christa’s tegenstander liet zijn loper insluiten en hier maakte ze goed gebruik van. Met een stuk meer ging ze voor een succesvolle Koningsaanval. Merlijn maakte in de opening een foutje waardoor hij een stuk achter kwam. Dit kon hij verder in de partij niet meer ophalen en verloor. Het snelheidsrecord was voor Tuur, hij won in minder dan een half uur. Jeroen won vlot op het 4de bord.

Waregem 3 – Deinze 2: 3-1

Bij ploeg 4 speelde Mathisse op het eerste bord. Door een aanval op een gepend stuk won hij een paard en had zijn tegenstander geen verhaal meer. Frederik had een partij die alle kanten uitging. Eerst stond hij duidelijk beter, daarna minder en uiteindelijk claimde hij de remise door een herhaling van zetten. Voor Dylan was het de eerste interclub, maar dit zorgde niet voor al te veel stress. Hij overspeelde zijn tegenstander en won overtuigend. Dieter kwam terecht in een eindspel met 2 pionnen voor, dit speelde hij zonder grote problemen uit en won.

Waregem 4 – KGSRL 12: 3.5-0.5

We mogen tevreden terugkijken naar de eerste ronde van de interclub. 3 ploegen hebben gewonnen, 1 ploeg verloor nipt.

Hierdoor gaan we zeer gemotiveerd naar de volgende ronde op 16/10.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *