Schaakles van IM Tom Picue

Op 30 november gaf Internationaal Meester Tom Picue een schaakles voor onze club. Zo’n 15 geïntereseerden kwam luisteren en oefenen met de voormalig voorzitten van de VSF.

De thema’s van de les: goede loper/slechte loper, paard tegen loper ruil en een aantal regels en oplossingen. De thema’s over de lopers waren heel interessant om op korte tijd een goede beslissing te maken. Hebben we een eerder gesloten stelling zijn paarden interessant. Zijn we eerder open: gaan we de lopers behouden.

Het andere thema van de les: interpretatie van het wedstrijdreglement. Hoe moet je bijvoorbeeld op de juiste manier remise aanbieden? Wat is de juiste manier om de tegenstander iets te drinken aan te bieden? Op beide vragen is het antwoord: op je eigen tijd. Idealiter: uw zet spelen, remise aanbieden, wachten op antwoord, klok indrukken.

Een andere regel binnen het wedstrijdreglment: de smartphone! De regel:

In andere kampioenschappen mag een speler tijdens zijn partij een mobiele telefoon of ander elektronisch communicatiemiddel uitgeschakeld op eigen risico in de speelzaal meebrengen, maar hij mag deze niet op zich dragen.

Werdtrijdreglement “KBSB-FRBE”

Maar wat als uw smartphone ondanks uitgeschakelde toestand toch een alarm laat afgaan? Antwoord: leg uw smartphone op de tafel dan kan iedereen zien dat je het communicatiemiddel niet gebruikt hebt en dus geen schuld treft.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *