Lowie wint verrassingstornooi

Op vrijdag 30 december hield kwsle ter gelegenheid van de opening van het nieuwe schaakseizoen een verrassingstornooi. Het werd een eerder klassiek tornooi van 5 ronden met 15 minuten pppp, maar met de verassing dat we niet het normaal schaken deden, maar speciale varianten. De eerste ronde was King of The Hill en eindigen deden we inzetschaak.

Lowie Tomme was de enige van de 22 deelnemers die zijn cool kon bewaren en met 5 op 5 iedereen naar huis stuurde. Gedeeld 2e in de stand werden Jeroen Debrouwere (Verliespartij tegen Lowie), Lotus Decraene (Afwezig in 1e ronde) en Pepijn Pollet (Verliespartij tegen Jeroen Debrouwere)

Onder de rankschikking bij het doorklikken vind je een korte uitleg van de gespeelde varianten.

Naamptn
1Lowie Tomme5.0/5
2Jeroen Debrouwere4.0/5
3Lotus Decraene4.0/5
4Pepijn Pollet4.0/5
5Wim Penninck3.5/5
6Andre Parmentier3.0/5
7Nuno Pinto3.0/5
8Niel Dewever3.0/5
9Mathisse De Bakker3.0/5
10Roger Ost3.0/5
11Lieven Cremelie2.5/5
12Jasper Vercruysse2.0/5
13Herman Bossuyt2.0/5
14Karel Demulder2.0/5
15Peter Desloovere2.0/5
16Jeroen De Meerleer2.0/5
17Christa Vermeulen2.0/5
18Walter Staelens1.0/5
19Eddy Goemaere1.0/5
20Merlijn Decraene1.0/5
21Ides Neyrinck1.0/5
22Jean-Pierre Haverbeke1.0/5

King of the Hill (R1): Beide spelers beginnen met een normale stelling en normale regels gelden. Echter winnen kan ook door met de koning op een reglementaire manier een van de centrumvelden in te palmen.

Pre-Chess (R2): Alle stukken van het veld en enkel de pionen op de 2e en 7e rij. In de eerste 8 “zetten” stel je je eigen beginstelling klaar waarna de gewone partij begint.

Upside Down (R3): Alle normale regels van het schaakspel gelden en worden toegepast. Echter is beginstelling omgedraaid maar blijft wit naar de 8e rij spelen. Hierdoor staan alle pionnen op 1 zet van promotie en moet de eerste zet een zet met het paard zijn.

Chess960/Ficher Random (R4): Een van de weinige varianten die een officiële competitie heeft. De normale regels gelden, maar de beginstelling is anders. De stelling blijft gespiegeld, de koning blijft tussen de 2 torens en er is een witte en zwarte loper, maar al de rest kan anders zijn. Quiz-vraag: Hoeveel mogelijke beginstellingen zijn er bij Ficher Random? Antwoord: 960.

Inzetschaak (R5): 2 speler-variant op het doorgeefschaak. Je begint met een normale partij, maar je bent niet verplicht een stuk verplaatsen. Je kan ook een paard, loper, toren of een van je 3 extra pionnen inzetten. Inzetten kan niet met schaakmat echter wel met schaak.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *