Schaaklessen voor de jeugd

Schaakclub Luctor et Emergo Waregem organiseert komend seizoen opnieuw schaaklessen voor de jeugd. Niet alleen draagt het schaakspel bij tot de algemene en strategische ontwikkeling van een kind, bovendien is dit ook een aangename en leuke ontspanning.

De schaaklessen gaan door op vrijdagavond van 17u30 tot 18u30 voor stap 1 en 1+ (beginnende schakers) en van 18u30 tot 20u00 voor de andere stappen in de vergaderzaal van De Treffer (Meersstraat 5, Waregem). Elke les wordt er op een speelse en educatieve manier uitleg gegeven over een schaakthema, worden hierop vervolgens oefeningen gemaakt en wordt afgesloten met een schaakpartij tegen een andere leerling.

Er wordt les gegeven in verschillende groepen, die onderverdeeld worden naargelang de schaaksterkte van het kind. De laagste groep zijn schakertjes die geen kennis hebben van het schaakspel, maar dit wensen te leren.

Voor deze schaaklessen is er geen leeftijdslimiet, maar we raden wel aan dat het kind kan lezen en schrijven. In de meeste gevallen wordt gestart met schaakles vanaf de lagere school.

Gedurende het schaakseizoen worden vier schaaktornooien voor jeugdspelers in onze kalender ingepland.

Ook voor de volwassenen is er mogelijkheid om te leren schaken. Indien er voldoende interesse is, zal er eveneens op vrijdagavond van 18u30 tot 20u00 les gegeven worden. We richten ons hierbij op volwassenen die nog niet kunnen schaken, maar dit wel willen leren.

Heb je interesse ? Kom dan eens langs op onze opendeuravond op vrijdag 13 september van 18u30 tot 20u00 in De Treffer. Op vrijdag 20 september geven we dan een oefenles waarin we ook de schaaksterkte van de kinderen bepalen. Vanaf 27 september starten we definitief met schaakles.

Hebben jullie vragen of wensen jullie meer uitleg ? Neem gerust contact met Bart De Schepper, of 0492/531526.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *